Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از کارشناسان معتقدند دولت سیزدهم با تغییری که در ریل سیاست خارجی داشته، می‌تواند دستارودهای خوبی برای کشور داشته باشد.

به گزارش مشرق،  دولت سیزدهم که میراث‌دار نتایج عملکرد هشت سال دولت حسن روحانی است، در زمینه‌های مختلف ازجمله سیاست خارجی، از ابتدا با چالش‌های بسیاری روبه‌رو بود و مواجه با این مسائل و مرتفع‌کردن آن‌ها، کار دولت جدید را حتی از سال اول بسیار سخت و بحرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا بازیابی جایگاه بین‌المللی ایران به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار این دولت قرار گرفت.

کارشناسان معتقدند دلیل اهمیت و توجه بیش از پیش جامعه به مسئله سیاست خارجی در دوره فعلی، ناکامی‌های دولت قبل در برجام و عملکرد نه‌چندان مطلوب در سایر عرصه‌های دیپلماسی است که آثار منفی آن در آمارهای جهانی نمود پیدا می‌کند؛ به عنوان مثال دولت سابق ارتقای جایگاه پاسپورت ایرانی را یکی از مهم‌ترین اهداف خود می‌دانست ولی براساس آمارهای جهانی می‌توان دریافت که پاسپورت ایرانی از رتبه ۸۶ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۹۹ جهان در سال ۲۰۲۱ رسید و حتی در جریان سفر وزیر وقت امورخارجه به آمریکا برای شرکت در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در سال ۱۳۹۸، ویزای وی و هیئت همراه‌اش به صورت محدود صادر شد و آن‌ها تنها اجازه برای تردد بین مقرر سازمان ملل و اماکن دیپلماتیک ایران در ۶ بلوک و محل اقامت سفیر ایران در نزدیکی مقر سازمان ملل را داشتند.

*دولت جدید به دنبال استفاده از دیپلماسی برای نفع اقتصادی

در این شرایط دولت جدید برای برون‌رفت از بحران فعلی، برنامه ویژه‌ای را در زمینه دیپلماسی دنبال می‌کند و به دنبال این است که با درنظرگرفتن منافع متقابل، کشورهای مختلف را به برقراری ارتباط گسترده و پایدار با جمهوری اسلامی ایران ترغیب کند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در همین مورد می‌گوید: «ما روابط با کشورهای مختلف را برای تأمین منافع متقابل دنبال می‌کنیم و این جزو محورهای اصلی دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است، در حالی که کشورهای غربی صراحتاً اعلام می‌کنند که در روابط با دیگر کشورها صرفاً به دنبال منافع یک‌طرفه خودشان هستند.»

یکی از اقداماتی که در ماه‌های اخیر برای بهره‌وری اقتصادی از طریق دیپلماسی انجام شده، لغو ویزای ایران از مبدأ قطر، هم‌زمان با جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ است. به باور کارشناسان این اقدام فرصت مناسبی برای حضور تماشاگران مسابقات جام جهانی به مناطق آزاد ایران و بازدید از ظرفیت‌های گردشگری ایران ایجاد می‌کند که می‌تواند انتفاع اقتصادی خوبی را برای کشورمان رغم بزند.

در همین رابطه سیدعلی آقازاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با تأکید بر اهمیت برقراری ارتباط نزدیک با کشورهای همسایه اظهار کرد: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، روابط دوجانبه و چندجانبه ایران با کشورهای همسایه در زمینه‌های مختلف ازجمله مسائل اقتصادی، گسترش یافته و این مهم از اولویت‌های دولت جدید در سیاست خارجی بوده است؛ در همین راستا دولت سیزدهم اقدامات مؤثری برای لغو ویزای بین ایران و عراق و لغو روادید به ایران از مبدأ قطر برای جذب تماشاگران مسابقات جام جهانی به اماکن گردشگری کشورمان، انجام داده است.

نماینده مردم رشت ادامه داد: قطعاً رویکرد دولت گذشته در دیپلماسی خارجی این‌گونه نبود و آن‌ها بیشتر به ارتباط با کشورهای غربی چشم دوخته بودند؛ آن کشورها نیز منافع خودشان را درنظر داشتند و شاید در راستای تخریب روابط ایران با کشورهای دیگر نیز تلاش می‌کردند. خوشبختانه سیاست دولت جدید به این صورت نیست و آیت‌الله رئیسی اصل را بر ارتباط با کشورهای همسایه گذاشته است.

* آسان‌سازی سفر اربعین در دستور کار دولت سیزدهم

در ماه‌های اخیر و پس از مذاکرات مقامات کشورمان با مسئولان عراقی، اخذ ویزا برای سفر اربعین لغو شد؛ این موضوع علاوه بر اینکه باعث سهولت و کاستن از هزینه‌های سفر برای زائران اربعین حسینی می‌شود، نشان دهنده روابط مناسب میان ۲ کشور است که در نتیجه راهبرد صحیح در سیاست خارجی به‌دست آمده است.

بر این اساس آقازاده، با اشاره به ارتباط معنوی میان مردم ایران و عراق گفت: قطعاً حذف ویزا بین ایران و عراق برای اتباع دو کشور، باعث می‌شود که ارتباط معنوی و فرهنگی ۲ ملت افزایش یافته و احساس نزدیکی بیشتری با یکدیگر داشته باشند. اربعین نماد ارتباط عمیق مردم ایران و عراق است و اقدامات دولت سیزدهم در راستای حذف ویزا بین ۲ کشور، قابل تحسین است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: باتوجه به روابط خوب بین جمهوری اسلامی ایران و کشور عراق، این زمینه وجود دارد تا هم‌وطنان ما برای سفر به عتبات عالیات، خصوصاً در ایام اربعین حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام، درگیری اخذ ویزا را نداشته باشند و مردم عزیز عراق نیز محدودیت‌های کمتری برای ورود به ایران داشته باشند.

قطعاً قضاوت جامع درباره عملکرد هر دولتی پیش از پایان دوره و به اتمام رساندن برنامه چهار ساله‌اش، چندان صحیح و منطقی به نظر نمی‌رسد ولی انجام اقداماتی از این دست توسط دولت جدید، می‌تواند علاوه بر بهره‌وری اقتصادی از سیاست خارجی به شیوه صحیح، ارتقای جایگاه جهانی ایران را نیز دربر داشته باشد.

در نهایت باید دید اقدامات دولت سیزدهم برای گسترش روابط خارجی و تغییر رویکرد دستگاه دیپلماسی کشور در راستای توازن ارتباط با شرق و غرب و در اولویت گذاشتن رابطه با کشورهای همسایه، نهایتاً موجب چه دستاورهایی برای جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت دولت سیزدهم دیپلماسی پاسپورت ایرانی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت جمهوری اسلامی ایران کشورهای همسایه ایران و عراق دولت سیزدهم سیاست خارجی دولت جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۸۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم

به گزارش خبرآنلاین رسانه‌های منتقد دولت در اقدامی هماهنگ و شاید برنامه‌ریزی شده، القای ترس در جامعه و تاریک نشان دادن آینده را در دستورکار خود قرار داده‌اند.

روزنامه دولتی ایران با این مقدمه نوشت: این برنامه با محوریت مسائل اقتصادی دنبال می‌شود و طی آن، این رسانه‌ها در مصاحبه با کارشناسان جعلی و بعضی اقتصاد خوانده‌ها، سعی دارند تصویر ترسناکی از آینده ایران ترسیم کنند.

به نوشته روزنامه ایران، روز گذشته «خبرآنلاین» در گفت‌وگو با یک اقتصاددان، از احتمال شکسته شدن رکورد تورمی سال ۷۴ سخن گفته و ادعا کرد که چشم‌انداز روشن از کاهش تورم برای سال‌های ۱۴۰۳ و بعد فعلاً مشاهده نمی‌شود. این اظهارات و القای ترس، یأس و ناامیدی درحالی است که پس از عملیات «وعده صادق» نیز تلاش‌های مشابهی برای تحت تأثیرقراردادن بازارها و نیز تضعیف تیم اقتصادی کابینه مشاهده شد، آن هم در شرایطی که بازار تحت کنترل بوده و عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی نیز سبب ارتقای جهانی جایگاه سیاسی و دفاعی ایران شده بود.

اکنون به نظر می‌رسد سناریوی مورد اشاره، یعنی القای ترس و ناامیدی نسبت به آینده همچنان در دستورکار برخی محافل قرار دارد؛ محافلی که یا نمی‌توانند یا نمی‌خواهند تاب‌آوری و شکست تحریم‌ها را به عینه دیده و به جامعه یا حتی دشمنان سیگنال‌های مبتنی بر ضعف را ارسال کنند. کسی منکر وجود ضعف و کاستی در حوزه اقتصادی نیست، اما درحالی که التهاب‌ها و سوءمدیریت‌های دولت قبل، جای خود را به کار انقلابی برای مدیریت اقتصاد داده است، چنین تحرکاتی که مغایر امنیت ملی است محل سؤال است.

21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903294

دیگر خبرها

  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم