Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه غذا اساسی‌ترین بخشی است که اگر کشوری در آن به دنبال دستیابی به خودکفایی نباشد به ‌سادگی توسط ابرقدرت‌های جهانی از صحنه تعاملات جهانی حذف خواهد شد. اگر امروزه می ‌بینید که کشورهایی ادعای ابرقدرتی دارند، در امور سایر کشورها به خود حق دخالت می‌دهند و تهدید می‌کنند، فقط به خاطر پیشتازی آن‌ ها در ساخت اسلحه و تجهیزات جنگی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوروی کشوری با انواع و اقسام سلاح‌ ها و فناوری‌ های پیشرفته فضایی بود، اما به دلیل ناتوانی در تأمین غذای مردم کشورش، از هم فروپاشید. امپراتوری بزرگ عثمانی نیز همین وضعیت را در جنگ جهانی اول تجربه کرد. امروز آمریکا بیش از 10 برابر و اتحادیه اروپا به‌طور متوسط بیش از 5 برابر نیاز جمعیت خودشان، غذا تولید می‌کنند. این حجم از تولید نه فقط به‌خاطر جلوگیری از تحریم شدن توسط سایر کشورهاست، بلکه به خاطر به وجود آمدن امکان تحریم غذایی کشورهای دیگر است. بنابراین بسیار ضروری است که در کشورمان بتوانیم در تولید غذای اساسی و نهاده‌های اولیه لازم در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی به خودکفایی دست یابیم و امروز راه مقابله با تحریم‌ها به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله) قوی شدن و مصون شدن در برابر تحریم‌هاست.

رونمایی از کتب مقابله با تحریم در کنار دو دستاورد عملی تحریم شکنی

سازمان اقتصادی کوثر یکی از نهادهای اقتصادی تولید محور است که با شدت گرفتن تحریم ‌های ظالمانه دشمنان انقلاب، در کنار فعالیت‌های تولیدی خود با تشکیل اتاق فکری ( تحت عنوان کمیته مقابله با تحریم‌ها) متشکل از نمایندگان تولیدکنندگان، متخصصین و اساتید دانشگاه، جوانان دغدغه مند و مسئولین فعلی و سابق هر حوزه اقتصادی بر روی شبکه مسائل تحریم (اختصاصاً با موضوع امنیت غذایی) مطالعات کارشناسی انجام داده و امروز در حالیکه، حاصل چند صد نفر کار پژوهشی پیوسته این سازمان، به صورت مجموعه کتبی تحت عنوان « راهکارهای مقابله با تحریم ­ها» رونمایی می شد، مدیرعامل این مجموعه دو خبر خوش در عرصه تحریم شکنی غذایی کشور را نیز اعلام کرد.

تولید و معرفی لاین بومی جدید مرغ تحت عنوان «لاین مرغ کوثر7 » و احیای لاین بومی مرغ آرین خبرهای خوشی بودند که مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در سال جهش تولید عنوان کرد! بنا به گفته اسکندری مدیرعامل این سازمان، با این دو دستاورد جوانان کشورمان، دیگر صنعت طیور ایران در حوزه تأمین مرغ اجداد خودکفا خواهد شد و حتی می توانیم به سمت صادرات مرغ اجداد هم پیش برویم.

سازمانی که تجلی جوانگرایی و کار با مردم است

اسکندری در حاشیه این نشست خبری، سازمان اقتصادی کوثر را تجلی عینی جوان گرایی و کار با مردم عنوان کرد و در این باره گفت: مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) جایگاه ویژه‌ای برای قشر جوان در لایه‌های اثرگذاری قائل هستند و کلیدواژه جوان جزو کلیدواژه‌های پرتکرار در مطالبات ایشان از مسئولان تصمیم گیر کشور است. ایشان می‌فرمایند: «مجموع آحاد ملّت و کشور مأموریت دارند انقلابشان را حفظ کنند؛ امّا جوان پیش‌ران است، موتور حرکت است». و در جای دیگر می‌فرمایند: « روحیه‌ی جهادی یعنی کارِ بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر و اعتماد به جوان‌ها».

ما در چهل سال بعد از انقلاب جهادهای متعدّدی داشته‌ایم؛ در همه‌ی این جهادها، جوانان جلودار بوده‌اند، جوان‌ها راهگشا بوده‌اند، جوان‌ها نوک پیکان بوده‌اند. ما با جوان‌ها انقلاب کردیم، با جوان‌ها در دوران جنگ تحمیلی از کیان خودمان دفاع کردیم و امروز هم که عرصه جنگ اقتصادی است، با جوان‌ها می‌توانیم پیروز عرصه باشیم و دشمنان خودمان را در این زمینه هم نا امید بکنیم.

ما در این مدتی که در سازمان بوده‌ایم سعی کردیم این مطالبه حضرت آقا را عملی کنیم و امروز به‌ جرئت می‌توانم عرض کنم که سازمان اقتصادی کوثر یکی از نهادهایی است که به بیانیه گام دوم انقلاب در مورد میدان دادن به جوانان ارزشی و دغدغه مند، عینیت بخشیده است. ما طی چند سالی که اینجا بوده‌ایم متوسط سنی مدیران عامل شرکت‌های تابعه را از 60 سال به 39 سال کاهش دادیم! و امروز اثرات این تصمیم را هم در ارتقای شاخص‌های عملکردی، سوددهی و موفقیت شرکت‌ها می‌بینیم.

اسکندری: با جوانان کارها دشوار نیست

ما در سازمان اقتصادی کوثر اعتقاد داریم که «با جوانان کارها دشوار نیست» چراکه طی سال‌های گذشته با اعتماد به جوان‌ها، فعل «ما توانستیم» را در تمامی حوزه‌های مأموریتی سازمان صرف کرده‌ایم! اگر تا دیروز ادعا داشتیم «ما می­توانیم» امروز با تکیه بر توان جوانان مومن و انقلابی سازمان با افتخار می گوییم «ما توانستیم».

رونمایی از لاین بومی مرغ کوثر 7 و دور زدن تحریمهای اروپا

اسکندری با اشاره به تحریم های اروپا در صنعت طیور کشور و با بیان اینکه بالاخره پس از ۱۰ سال تحقیق و پژوهش نژادهای وارداتی، بومی شد بیان داشت: در سال‌های اخیر بار‌ها کشور‌های اروپایی تهدید و در مواردی اقدام به تحریم تحویل مرغ اجداد به کشور شدند که این اقدام نوعی تروریسم اقتصادی و غذایی محسوب می‌شود و از آنجا که کشور ما وابسته به واردات مرغ اجداد از خارج کشور بود، می‌توانست کشور را با خطر کمبود مرغ مادر و در نتیجه، کمبود مواد پروتئینی و مرغ در بازار مواجه کند. در نتیجه تصمیم گرفتیم که مرغ لاین جدیدی را در کشور بومی سازی کنیم. پژوهشگران این سازمان پس از ۱۰ سال تحقیق و پژوهش بالاخره موفق به بومی سازی نژاد لاینی به نام «لاین کوثر ۷ » در کشور شدند. وزیر سابق جهاد کشاورزی افزود: هم اکنون این ظرفیت در کشور ایجاد شده است که مرغ لاین، که مرغ اجداد و مرغ مادر از آن بدست می‌آید در داخل کشور تکثیر شود و زنجیره تولید گوشت سفید از ابتدا تا انتها بدون وابستگی به خارج، در کشور تولید شود.

تا سال 1400 بخش عمده ای از نیاز مرغ اجداد از لاین کوثر 7 تأمین خواهد شد

اسکندری بیان کرد: امروز مرغ مادر سویه جدید تولید شده بومی در ۱۰ واحد عرضه می‌شود و پیش بینی می‌شود این طرح بتواند در سال ۱۳۹۹ یا ۱۴۰۰ بخش عمده ای از نیاز کشور به مرغ اجداد و مادر را برآورده کند. همچنین جوجه گوشتی آن از خرداد ۱۴۰۰ به بازار عرضه می شود. محمدرضا اسکندری با اشاره به روند دستیابی به لاین مرغ کوثر 7 ادامه داد: در حال حاضر، هر کشوری از برنامه های پرورشی متفاوتی در پرندگان مولد که بر اساس نیازهای آن کشور باشد، استفاده می نماید. ممکن است در یک کشور تعداد جوجه های گوشتی بیشتر مد نظر باشد و در کشوری دیگر تُناژ گوشت تولید شده. متخصصان ما تلاش نموده اند تا ترکیبی از هر دو برنامه پرورشی را داشته باشند. ضمن اینکه چون در تولید مرغ لاین کوثر 7 از پرندگان بومی استفاده شده است، بنابراین بدیهی است که مقاومت نسبت به بیماری های اپیدمیک کمتر از پرندگان وارداتی نخواهد بود و در نتیجه این لاین بومی ما در مقایسه با نژادهای وارداتی مقاومت بیشتری در برابر بیماری‌ها دارد. مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر اظهار امیدواری کرد که از این پس با توجه به تولید و بومی سازی مرغ لاین، نیازی به واردات مرغ اجداد وجود نداشته باشد.

احیای مرغ لاین بومی آرین و توجه به ظرفیت های مغفول تولید غذا

به گفته مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، این سازمان همچنین برای احیای مرغ لاین بومی آرین نیز اقدامات گسترده‌ای در سال‌ های اخیر انجام داده است و از جمله با ایجاد یک مزرعه در استان خراسان رضوی، اقدام به توسعه این نژاد نیز کرده است که در نوع خود، اقدام مؤثر و ارزشمندی محسوب می‌شود. به گفته اسکندری شرکت مرغ مادر دیزباد روی ارتقای صفات بازار پسندی سویه آرین کارهای ارزنده ای انجام داده و امروز توانسته است با نگهداری و پرورش بیش از 110.000 قطعه مرغ اجداد سویه آرین، پشتوانه ژنتیکی گرانبهایی را برای صنعت طیور کشور تأمین کند و از سوی دیگر با تولید جوجه مادر و تخم مرغ نطفه دار قادر خواهند بود بیش از 50 درصد از نیاز کشورمان به جوجه گوشتی یک روزه را تأمین نمایند.

مزایای لاین بومی آرین

بنا به ادعای وزیر سابق جهاد کشاورزی ایران تنها دارنده لاین مرغ در خاورمیانه است و امروز ورود لاین آرین به زنجیره طیور مزایای متعددی دارد. از جمله: تحقق شعار خودکفایی، کاهش هزینه‌های واکسیناسیون و کنترل بیماریها به واسطه مقاومت بالای مرغ آرین به بیماریهای واگیردار، طول دوره رشد کوتاه تا رسیدن به وزن استاندارد و در نتیجه افزایش 30 درصدی جوجه ریزی و افزایش سود مرغداران و ...

وی ضمن تشکر از همکاری وزارت جهاد کشاورزی برای تکمیل فرآیند احیای کامل لاین مرغ آرین افزود: در همین راستا وزارت جهاد کشاورزی نیز با ارائه بسته‌های حمایتی از پرورش دهندگان مرغ آرین حمایت خواهد کرد و امیدواریم با عرضه لاین آرین و دادن سهم بازاری به آن، سیکل اصلاح نژادی این سویه بومی مرغ تکمیل شده و شاهد حضور دوباره این نژاد بومی در بازار کشور و منطقه باشیم.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان اقتصادی کوثر مقابله با تحریم جهاد کشاورزی بومی سازی لاین بومی مرغ اجداد تحریم ها مرغ لاین لاین مرغ مرغ مادر مرغ آرین جوان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی

به گزارش جماران، سایت خبری – تحلیلی المانیتور در تازه ترین گزارش درباره  معامله بزرگ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده بین عربستان سعودی و اسرائیل نوشت:

پس از جلوگیری از درگیری منطقه ای با جمهوری اسلامی ایران، دولت بایدن اکنون خود را وابسته به توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل برای نجات استراتژی خود در خاورمیانه می بیند.

اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریبا فراهم شده است؛ توافقی که به عادی سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می کند که می تواند ایران را بیشتر منزوی کند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز دوشنبه در نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض گفت: «در مورد توافقات دوجانبه بین پادشاهی سعودی و ایالات متحده، ما بسیار بسیار به پایان نزدیک هستیم و بیشتر کارها قبلا انجام شده است.» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز آن را تکرار کرد.

جزییات پیمان مورد نظر آمریکا و عربستان سعودی علنی نشده است. آنچه که از طریق منابع دیپلماتیک به رسانه ها درز داده شده نشان می دهد که این توافق  چیزی شبیه ماده 5 معاهده 1960 ایالات متحده با ژاپن که ایالات متحده را متعهد می کند در صورت حمله به ژاپن از این کشور دفاع کند را در دل خود ندارد . اما احتمالاً فراتر از متن توافق های موجود میان واشنگتن و کشورهای عربی خلیج فارس است که برخی از آنها متحد اصلی غیرناتو واشنگتن محسوب می شوند است. در توافق های فعلی صرفا بندی درباره ضرورت مشورت در مورد گام های دفاعی به چشم می خورد.

با این حال، سنگ بنای مورد نیاز برای دستیابی به موافقت کنگره برای توافق پیشنهادی، عادی سازی عربستان با اسرائیل است که همچنان مبهم باقی مانده است. یکی از خواسته های کلیدی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی،  تعهد رهبران اسرائیل به برداشتن گام های برگشت ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین – است که هنوز برآورده نشده است. مقامات آمریکایی می گویند رسیدن به این هدف، مستلزم پایان جنگ در غزه است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که با فشار داخلی شدید مواجه است، بیش از آنکه به فلسطینی ها امتیاز بزرگی بدهد، به دنبال پایان دادن به حیات حماس است. نتانیاهو این هفته وعده خود را برای اعزام  ارتش اسرائیل به رفح "با یا بدون" توافق آتش بس تکرار کرد.

دولت بایدن همه راه‌ها را برای جلوگیری از آن انجام می‌دهد، در حالی که فشار بر حماس برای پذیرش فوری آخرین پیشنهاد آتش‌بس را مضاعف می‌کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامه B دارد یا خیر، به خبرنگاران گفت: «فقط باید یک توافق وجود داشته باشد. اگر بتوانیم آتش‌بس به دست آوریم، می‌توانیم چیزی پایدارتر به دست آوریم، سپس شاید به درگیری پایان دهیم و با پروژه عادی‌سازی پیش برویم. اما همه این پروسه باید با یک معامله شروع شود.»

به نظر می رسد که دولت بایدن برای به نتیجه رساندن مذاکرات جاری و رسیدن به سنگ بنای معامله مدنظر، از هر گونه اقدام تنش آفرین و تحریک کننده اسرائیل خودداری می کند.  اوایل این هفته، وزارت امور خارجه از تحریم چهار واحد امنیتی اسرائیل که به نظر می‌رسید قوانین بشردوستانه بین‌المللی را به شدت نقض کرده‌اند، خودداری کرد، چیزی که برخی آن را آخرین ژست آشتی‌جویانه در قبال دولت نتانیاهو تعبیر کردند.

بلینکن روز سه‌شنبه برای نزدیک به سه ساعت با نتانیاهو دیدار کرد تا برای  ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه و پرهیز از تهاجم ره رفح که رئیس پنتاگون می گوید اسرائیل به اندازه کافی برای آن آماده نیست به او هشدار داده باشد.  یک منبع مطلع در مورد این دیدار گفت که این دیدار برای طرف آمریکایی خوب پیش نرفت، اما جزئیاتی ارائه نکرد.

اکنون همه چیز به دستیابی حماس و اسراییل به یک توافق آتش بس بستگی دارد تا فشار بر دولت اسرائیل را به امید سازش در آینده کاهش دهند.

مقامات پیشین امنیت ملی آمریکا به المانیتور گفتند که به نظر می رسد پیشنهاد بلینکن در اوایل این هفته مبنی بر اینکه ایالات متحده و عربستان سعودی در حال آماده کردن توافقنامه دفاعی دوجانبه خود هستند، با هدف جلب نظر رهبران اسرائیلی بوده است، نه نشان‌دهنده هرگونه پیروزی قریب‌الوقوع برای واشنگتن.

عربستان سعودی مدتهاست که به دنبال دسترسی بیشتر به تسلیحات پیشرفته ایالات متحده، از جمله دفاع هوایی و موشکی، و کاهش کنترل صادرات ایالات متحده بر روی تراشه های پیشرفته مورد استفاده برای توسعه سیستم های هوش مصنوعی بوده است. ممکن است یک توافق دوجانبه موقت به عنوان یکی از راه‌های محدود کردن نفوذ استراتژیک چین بر ریاض تا زمانی که دولت آینده اسرائیل آماده ارائه امتیازاتی به فلسطینیان باشد، تلقی شود.

یکی از مقامات ارشد سابق آمریکایی می گوید که راه‌هایی وجود دارد که می‌توان چنین توافقی را بدون نیاز به تصویب سنا پیش برد.  دولت بایدن در سال 2021 به قطر موقعیت متحد اصلی غیر ناتو اعطا کرد و سال گذشته یک توافق راهبردی گسترده با بحرین امضا کرد که به منامه اجازه دسترسی ممتاز به اشتراک اطلاعات، دفاع موشکی و همکاری در زمینه هوش مصنوعی را داد. یکی از مقامات ارشد کاخ سفید در آن زمان از توافق اخیر به عنوان «الگو»یی برای منطقه یاد کرد.

اما دیگر مقامات سابق امنیت ملی در مورد این گزینه تردید دارند. هر پیمانی که متضمن تضمین‌های دفاعی ایالات متحده و انتقال تسلیحات عمده برای عربستان سعودی باشد، مستلزم کسب مجوز از جانب کنگره است. از سوی دیگر تحقق درخواست محمد بن سلمان برای برخورداری عربستان از پروسه غنی‌سازی کامل هسته‌ای، نگرانی های آمریکا در مورد اشاعه تسلیحات هسته ای را به همره دارد. در غیاب عادی سازی رابطه عربستان با اسرائیل، جمهوری خواهان سنا احتمالاً این توافق را برای ایالات متحده ناکافی می دانند.

جاناتان لرد، مدیر برنامه امنیتی خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن می گوید: بخش بزرگی از این توافق میان عربستان و آمریکا از  لحاظ سیاسی و استراتژیک مربوط به عادی سازی رابطه ریاض با اسرائیل بود. بدون آن، دولت بایدن احتمالاً باید عربستان سعودی را متقاعد کند که با واگذاری امتیازات اضافی موافقت کند تا شاید بایدن بتواند با دست پرتر اعضای کنگره را با خود همراه سازد. یکی از این امتیازها می تواند  محدودیت های گسترده تر بر همکاری امنیتی عربستان و چین و تعهد عمیق مقامات سعودی برای ادغام نظامی با دیگر شرکای آمریکایی در منطقه باشد.

مقامات سعودی حداقل به طور علنی هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه ولیعهد مایل است به چیزی کمتر از تضمین های کامل دفاعی ایالات متحده و راهی برای تشکیل کشور مستقل برای فلسطینیان رضایت دهد، بروز نداده اند. یک مقام منطقه ای آشنا به مذاکرات به المانیتور گفت که پذیرش هر چیزی جز این «برای ریاض بسیار دشوار خواهد بود».

دیگر خبرها

  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • معرفی حریفان ایران در تنیس روی میز کانتندر زیر ۱۹ سال فیلیپین