Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین منیری عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی  در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در ارزیابی خود از وضعیت تولید و عرضه مواد اولیه مصرفی صنایع پایین دست حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، اظهار کرد: وضعیت تولید محصولات و فرآورده های صنعت پتروشیمی در داخل کشور روال طبیعی خود را سپری می کند و مشکل خاصی در این رابطه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در بحث صادرات، در صورت افزایش تحریم ها و ایجاد اشکال در فرآیند نقل و انتقال پول حاصل از فروش محصولات به دیگر کشورها، کار ما دشوار می شود.

وی تاکید کرد: در شرایط تحریم ها، بسیاری از واحدهای تولیدی در بحث کشتی و حمل و نقل کالا با مشکل مواجه هستند که البته می توان این موضوع را از طریق راهکارهایی حل کرد، اما مواردی همچون مشکلات در نقل و انتقال پول و مقررات بانک مرکزی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به داخل کشور، کار را برای واحدهای تولیدی سخت تر می کند.

ایجاد رونق در صادرات از طریق رینگ صادراتی

این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در خصوص امکان توسعه و ایجاد رونق در صادرات از طریق رینگ صادراتی بورس کالا، گفت: برخی واحدهای بزرگ تولیدکننده روغن های پایه، ترجیح می دهند خود به صورت مستقیم اقدام به صادرات محصولاتشان کنند که این امری طبیعی بوده اما نبود توازن در امر صادرات و عرضه داخلی در پاره ای از مواقع موجب کاهش عرضه در بازار داخل می شود.

منیری گفت: راهکار تنظیم بازار داخل و انجام صادرات پر حجم، عرضه های مستمر و با برنامه محصولات در بورس است که با این اتفاق هم می توان نیاز بازار داخل را مرتفع کرد و از طرفی با عرضه در رینگ صادراتی توسعه صادرات را رقم زد که در همین راستا به تازگی شاهد چند عرضه مواد پلیمری در رینگ صادراتی بودیم.

به گفته وی، درست است که منافع بالای ناشی از صادرات ممکن است مانع از تامین صد در صدی نیاز بازار داخلی شود، اما موضوع مهم این است که در حوزه فرآورده های نفتی و پتروشیمی کمبودی به لحاظ تولید در کشور وجود ندارد و به این ترتیب آنچه مسلم است اینکه با افزایش و استمرار عرضه در بورس می توان تعادل و ثبات بازار را حفظ کرد.

این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: در این رابطه، مذاکراتی هم با شرکت های بالادستی برای افزایش عرضه در بورس صورت گرفته که باید در این رابطه این مجتمع ها نیز با یکدیگر هماهنگی های لازم را داشته باشند. چرا که چهار شرکت بزرگ تولیدکننده روغن پایه اگر مصمم به افزایش عرضه در بازار داخلی باشند، قطعا تعادل در بازار حاکم می شود.

منیری با اشاره به نقش بورس کالا در توسعه صنعت پتروشیمی و فرآورده های نفتی و ایجاد شفافیت برای معاملات این حوزه تصریح کرد: بورس به هر صورت می تواند از خیلی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد از جمله رانت خواری ها پیش گیری کرده و قیمت ها را شفاف کند. به طوری که در همه جای دنیا بورس توانسته برای جلوگیری از بروز رانت نقش آفرین باشد.

او معتقد است در خصوص کارکرد بورس کالا در بحث شفافیت قیمتی باتوجه به حاکمیت مکانیسم عرضه و تقاضا در این بازار رقابتی نیز می توان گفت، بورس و مکانیسم معاملاتی آن برای شفاف سازی قیمت بسیار مفید عمل کرده و در کل افزایش نقش بازار سرمایه به رشد شفافیت اقتصادی کشور کمک می کند.

وی در خصوص ایجاد ثبات در بازار مواد اولیه با حفظ ثبات در بازار ارز گفت: در بازه ای نرخ ارز در بازار غیررسمی به خوبی با ثبات همراه شد که به ایجاد آرامش در بازارهای کالایی نیز منجر شد.

این در حالی است که بروز نوسانات مقطعی در بازار ارز افزایش قیمت ها و بر هم خوردن ثبات و آرامش بازارها را سبب می شود. برمبنای همین تجربه می توان گفت به کمک ثبات ارزی می توان بازارها را به سمت تعادل و رونق تولید هدایت کرد و اعتماد و اطمینان را در بین تولیدکننده و مصرف کننده ایجاد کرد.

این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در پایان گفت: نکته قابل توجه این است که در نبود آرامش در بازار ارز، تولیدکننده نیز به دلیل نااطمینانی از شرایط بازار اقدام به صادرات بیشتر می کند و این اتفاق رقابت کاذبی را در بین آن ها به وجود می آورد که نتیجه آن کاهش عرضه در بازار داخل و بروز مشکل برای تولیدکننده صنایع پایین دست، رشد قیمت ها و افزایش هزینه های تولید است؛ با همه این تفاسیر اقدامات بانک مرکزی در زمینه ثبات بازار ارز بسیار حایز اهمیت است.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رونق تولید وزارت نفت اقتصاد ایران عرضه در بازار داخل گاز و پتروشیمی رینگ صادراتی بازار ارز بورس کالا تحریم ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند