Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید شهاب حسینی بازیگر سینمای ایران نسبت به تحریم جشنواره فجر از سوی برخی همکارانش واکنش جالبی نشان داد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پس گذشت چند روز از حوادث غمبار اخیر و درگذشت جمعی از هموطنان در این اتفاقات موجی حواشی و اخبار ضد و نقیض در مورد این رویدادها همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه بیش از این حواشی آزار دهنده و به نوعی نگران کننده نیز هست، موجی از واکنش‌های احساسی و بعضا بدون فایده برخی از هنرمندان نسبت به این رویدادها بوده است.

اما شهاب حسینی بازیگر محبوب سینمای ایران نسبت به این رویدادها واکنش متفاوتی نشان داد. او تنها بازیگر ایرانی به شمار می‌ورد که توانسته جایزه بزرگی در عرصه جهانی همچون جشنواره کن را از آن خود کند. حسینی با دوری از احساسات و با اشاره به اینکه در چیزی که تخصص ندارد، صحبت نمی‌کند، یادداشت در اینستاگرام منتشر کرد.

شهاب حسینی در یادداشت خود با اشاره به آزرده شدن روح و شکسته دل شدن هموطنان در پی این حادثه‌ها نوشت: روزگار امروز محصول غلبه همیشگی احساسات بر عقل و منطق ما در همه ادوار تاریخ و در همه سطوح اجتماعی و فرهنگی است. 

وی اینگونه ادامه داد: وارث یکی از بزرگترین گنجینه‌های تاریخ و ادبیات در جهان هستیم در حالی که در زندگی روزمره‌مان نهادینه نشده و نمودی ندارد. برخورد احساسی ما درباره آینده شخصی و اجتماعی‌مان مانع از درخشش آفتاب آگاهی و عقلانیت در زندگی‌مان شده است.

برنده جایزه جشنواره کن در صفحه بعدی پست خود نوشت: تا آنجا که اول عمل می‌کنیم بعد فکر می‌کنیم و چه بسیار که فکر نکرده عمل می‌کنیم. فرمانی در دست احساسات برخاسته از عجله در هر چیز. در تصمیم‌گیری، قضاوت، اظهارنظر، گرایش و واکنش.

شهاب حسینی با بیان این سوال که وقت آن نرسیده که بیش از پیش از چاشنی تامل و تفکر و تعقل بهره ببریم، اینطور ادامه داد: درباره سیاست‌های کلان مملکتی چون از دانش کافی برخوردار نیستم، صاحب نظر هم نیستم و بعید می‌دانم نظر شخصی‌ام تاثیر چندانی بر روند وقایع داشته باشد. هر چند عیان است نسبت به دو دهه قبل، بیشتر از غلبه احساسات بر منطق رنج می‌بریم. اما در حیطه حرفه‌ای خود گاهی ناگزیر از ذکر مطالبی هستیم.

بازیگر سینمای ایران در ادامه نوشت: در احوالات مواج و گل آلود ،کم نیستند موج سواران و ماهیگیران آب گل‌آلود.

وی با ابراز عشق و ارادت به تمامی خانواده داغدار وقایع اخیر به خصوص عروجیان هواپیمای مسافربری نوشت: لازم به ذکر می‌دانم سقوط سهمگین دیگری تهدیدمان می‌کند و آن سقوط از مرز استانداردهای رفتاری در جامعه است که این روزها در انواع مختلف شاهد آن هستیم. از صفحه تلویزیون گرفته تا سطح و عمق جامعه در فضاهای حقیقی و مجازی.

حسینی با ذکر خطاب «دوستان» نوشت: شاید در حال حاضر شرایط فعلی متناسب این مطلب نباشد اما عملکرد تعدادی از همکاران که بعضا در پشت آن انگیزه‌های شخصی فراوان موج می‌زند، این واکنش را طلب می‌کند.

برنده جایزه جشنواره جهانی کن با اشاره به تحریم جشنواره فجر نوشت: جشنواره فیلم فجر جدای از نام و مناسبت برگزاری آن به لحاظ تکنیکی همواره تنها جشنواره رسمی کشور تلقی می‌شده که شاید کلیه سیاست‌های سینمایی سال بعد از خود را اعم از نوبت اکران آثار، سیاست‌های تولید، روش و خط مشی سینما را رقم می‌زده و از این بابت همواره مورد توجه سینماگران در بخش‌های مختلف و محلی جهت ارائه ،کشف، رشد و پیگیری فعالیت حرفه‌ای قلمداد می‌شده است. لذا حضور در آن همواره برای فیلمسازان داخلی حائز اهمیت بوده است.

وی اینطور ادامه داد: هر ساله هم شاهد استقبال گسترده مردم و خاصه مخاطبین سینما بوده و طی سال‌هایی که از آن گذشته، رقم زننده بخش قابل توجهی از سینمای ایران بوده  که مسلما مانند بسیاری از جشنواره های دیگر در دنیا متولیان دولتی داشته است.

شهاب حسینی نوشت: حال تعدادی از همکارن بنای اعلام انصراف از جشنواره گذاشته‌اند. با احترام به تصمیم شخصی آنان نسبت به آن نقدی دارم که عرض می‌کنم.

بازیگر سینمای ایران نوشت: اولا این حرکت دامن زدن به افتراق جامعه شکن خودی و ناخودی است و این در حالی است که جامعه  مردم بیش از هر زمان دیگری به همبستگی و دلداری یکدیگر نیازمندند. این رفتار حتی در میان هنرمندان و طرفداران و مخاطبینش نیز شکاف عمیق و شاید جبران ناپذیری ایجاد کند که به صلاح هیچ کس نیست و این تصور که کسانی که ترجیح به انصراف نمی‌دهند همدرد و شریک حال مردم و جامعه نیستند و موضعی مغایر با مردم دارند، سخت اشتباه است.

وی در ادامه نوشت: حق یک فیلم با تمام مشقت و مشکلاتی که در راه ساخته شدن دارد، هست که دیده شود و در مناسبتی رسمی مورد ارزیابی قرار گیرد. این موضوع از بابت انگیزه تمامی عوامل یک فیلم با سرنوشت هنر سینمای کشور، ارتباط مستقمی دارد. چه بسا طی دهه‌های گذشته چنانچه نیم تمرکز سیاسی و نظامی کشور را اگر صرف ساختن فرهنگ سینما به قدرت هماوردی با هالیوود می‌کردیم، شاید امروزه با تکیه بر غنای تاریخی و فرهنگی و ایمانی که از آن برخورداریم، نیمی از جهان را به مرام و آیین خویش در آورده بودیم، بماند.

شهاب حسینی با ذکر اینکه در نهایت قربانی شدن فرهنگ و هنر هم دست کمی از دیگر فجایع ندارد، مورد دوم را چنین نوشت:دوم اینکه این جشنواره تماما امکان بدل شدن به یادواره‌ای برای تقدیم شدن آثار به از دست رفتگان مدت اخیر و زنده نگه داشتن یاد آنها را داراست و تریبونی برای بیان رسای احساسات و همدردی با دردمندان. یادواره‌ای که رنگ و بوی یاران از دست رفته را به خود بگیرد و تبدیل به مراسمی برای گرامی‌داشت و زنده نگه داشتن شکوه یادشان باشد.

بازیگر سینمای ایران نوشت: لذا این بنده کوچک بدینوسیله این حرکت را تایید نمی‌کنم و آن را گامی در جهت همدردی تلقی نمی‌کنم.

وی در ادامه نوشت: هنر و فرهنگ حق مردم هر سرزمین است و در هر محفلی و تحت هر عنوانی که مجال بروز و ظهور پیدا کند ،تاثیرگذار جامعه خویش خواهد بود.

شهاب حسینی در پایان نوشت: ای کاش نیت‌هامان خالص باشد و بنا به صلاح شخصی خود فی المثل ترس از برخورد تحقیرآمیز مخاطب با فیلم‌مان به سیاق و روال ادوار گذشته، پشت احساسات پاک مردم قایم نشویم.

برنده جایزه جهانی کن اینطور نوشته اش را پایان داد: اوست یگانه حی و حاضر و ناظر. هم قصه نانموده داند ،هم نامه نانوشته خواند. سید شهاب حسینی.

انتهای پیام/4139/

منبع: آنا

کلیدواژه: جشنواره کن شهاب حسینی جشنواره فیلم فجر 98 پست اینستاگرام تحریم جشنواره فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۱۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین اثر تهیه شده توسط مرکز گسترش با عنوان «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» اثر احمد ضابطی جهرمی که در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد، در نمایشگاه کتاب امسال، عرضه می‌شود. استاد ضابطی جهرمی روز جمعه 21 اردیبهشت ماه، از ساعت 16 تا 18 در غرفه مرکز در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کتاب‌های «هنر دقت (کلام و تصویر در مردم نگاری)» مایکل اوپیتس و احمد الستی و ترجمه محمد همتی، «صدای آینه‌ها» گفتگوی معصومه کیانی با منوچهر طیاب، خسرو سینمایی و محمدرضا اصلانی، «دوربین شخصی سینمای ذهنی و فیلم جستار» لائورا راسکارلی و ترجمه محمدرضا فرزاد و «پژوهش سینمایی (کشف سوالی درباره جهان و پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند)» محمد تهامی‌نژاد از جمله عناوینی هستند که در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی عرضه خواهند شد.

تعدادی از آثار منتشر شده مرکز در یک سال گذشته در سایت فیدیبو عرضه شده و قابل دسترسی است. علاقه‌مندان به مطالعه آثار مربوط به سینمای مستند، در ایام برگزاری جشنواره هم می‌توانند 15 کتاب‌ از جمله «دگرخوانی سینمای مستند» اثر محمدرضا اصلانی را از فیدیبو تهیه کنند.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • انگیزه‌های خاص ستاره جوان آلومینیوم!
  • پیغام شهاب زاهدی از ژاپن برای یک نفر: عیسی گل بزن!
  • حسینی: لیگ را باید به بهترین شکل تمام کنیم
  • اختصاصی - شهاب زاهدی منتقدانش را کنفت می‌کند!
  • ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع برای واحد تجاری، جامعه و محیط سودمند است
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان /مگر مضرات مشروب خوردن را نمی‌دانند؟
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی