Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،   سوپرنفتکش چینی که حامل نفت خام ایران به مقصد چین است، نخستین محموله نفتی پس از لغو معافیت‌های دولت ترامپ است.«سی ان بی سی» گزارش داد: در بحبوحه افزایش درگیری تجاری بین چین و آمریکا، بازار نفت شاهد پرشدن نفتکش چینی با نفت خام ایران است.

 

سوپرنفتکش پسیفیک‌براوو که حامل نفت خام ایران به مقصد چین است، نخستین محموله نفتی پس از لغو معافیت‌های دولت ترامپ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جان کیلداف، تحلیلگر اگین‌کپیتال گفت: «آیا این نفتکش در چین تخلیه می‌شود؟ این اولین نقض آشکار تحریم‌هاست و اگر اتفاق بیفتد، برای ایران اهمیت زیادی دارد».

 

وزارت امورخارجه آمریکا درباره نقض تحریم‌های پسیفیک‌براوو نظری نداده؛ ولی اعلام کرده با هر کشتی نقض‌کننده تحریم‌ها برخورد می‌کند.سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت: «خزانه‌داری، شرکت‌ها و کشتی‌هایی را هدف قرار می‌دهد که با ایران تجارت کنند و مشخصاً به جامعه کشتیرانی اعلام کرده‌ایم به‌شدت تحریم‌های خود را اعمال می‌کنیم».

 

مقام‌های دولت آمریکا به چین، به‌ویژه هنگ‌کنگ، هشدار داده‌اند تحریم‌ها علیه ایران را نقض نکنند. این هشدار پس‌ازآن اعلام شد که یکی از نفتکش‌های چینی در اوایل می، محموله نفت ایران را بارگیری کرد.دولت ترامپ قول داده با کمپین «حداکثر فشار» صادرات نفت ایران را صفر کند.

 

اخیراً بانک کانلون که تحت مالکیت شرکت ملی نفت چین است، پسیفیک‌براوو را خریده است. این بانک از نزدیک برای تسهیل تجارت بین ایران و چین کار می‌کند.چین اعلام کرده بود از تحریم‌های آمریکا پیروی می‌کند؛ ولی اگر پسیفیک‌براوو در حال بارگیری نفت ایران و تحویل آن به چین باشد، کلاً تحریم‌ها را نقض و مذاکرات تجاری را پیچیده کرده است.

 

صنعت جهانی نفت حواسش به ایران و شرکای تجاری آن مثل هند و چین است و هرگونه ارسال محموله‌های نفتی را به خارج از این کشور زیرنظر دارد. ایران در ماه می سفارشی نداشته و صادرات نفت آن کُند شده است. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده هرگونه تخلف از تحریم‌ها را به‌شدت مجازات می‌کند.

 

پسیفیک‌براوو نخستین کشتی‌ای نیست که احتمالاً نفت ایران را به چین می‌برد. در شانزدهم می، کشتی دیگری با نام مارشال زد حدود ۱۳۰ هزار تن نفت ایران را در شهر ژوسان تخلیه و تحریم‌ها را نقض کرد. عربستان سعودی نتوانسته کاهش تولید نفت ایران را جبران کند همچنین، نتایج تحقیق رویترز نشان می‌دهد ۱۴ عضو «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک) در ماه می، روزانه ۱۷/۳۰ میلیون بشکه نفت به بازار عرضه کردند. این رقم درمقایسه‌با ماه آوریل، ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و از سال ۲۰۱۵ بی‌سابقه بوده است. با آنکه عربستان سعودی زیرفشار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، تولید نفت را افزایش داده، همچنان کمتر از میزانی تولید می‌کند که براساس توافقات اوپک مجاز است.

 

یکی از منابع که بر تولید نفت اوپک نظارت می‌کند، به رویترز گفت: «کاهش عرضه نفت کشورهای اوپک به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر را شاهد هستیم. در ماه جاری، افزایش عمده‌ای در عرضه رخ نداده و بسیاری از کشورها نفت کمتری عرضه کرده‌اند». وال‌استریت‌ژورنال نیز در گزارشی به‌نقل از یکی از مقام‌های آمریکایی نوشت: کشورهایی که هنوز به سقف معین‌شده آمریکا برای واردات نفت از ایران نرسیده‌اند، می‌توانند تا زمان رسیدن به سقف مدنظر به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

 

به‌نوشته وال‌استریت‌ژورنال، برایان هوک در گفت‌وگویی تلفنی با خبرنگاران گفت: «وقتی کشورها به سقف تعیین‌شده در مذاکرات [برای واردات نفت از ایران] رسیدند، درصورت خرید نفت از ایران، شامل تحریم خواهند شد».

 

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام، تحریم‌های رفع‌شده ذیل این توافق را باردیگر احیا کرده است. واشنگتن ماه نوامبر سال گذشته میلادی، هشت مشتری نفتی ایران را از تحریم‌ها معاف کرد. این معافیت‌ها در اوایل ماه می به‌پایان رسید؛ اما دولت آمریکا آن‌ها را تمدید نکرد.

 

دولت آمریکا هدف از تمدیدنکردن این معافیت‌ها را ادامه سیاست فشار حداکثری علیه ایران و رساندن واردات نفت این کشور به صفر اعلام کرد.مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده‌اند آمریکا قادر نخواهد بود فروش نفت ایران را به صفر برساند.

 

مشرق

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: نفتکش چینی تحریم اقتصاد آمریکا جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۹۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود

Xpeng یک استارت‌آپ چینی شناخته شده است که در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد. این استارتاپ به سرعت در چین محبوب شد و نام مستعار "Chinese Tesla" را گرفت. با این حال در سال‌های اخیر، فروش اکسپنگ در چین به دلیل رقابت شدید و جنگ قیمت کاهش یافته است. سال گذشته این برند جدیدترین مدل خود با نام Xpeng G ۶ را با هدف رقابت با تسلا مدل Y روانه بازار کرد.

به گزارش خبرآنلاین، در اواسط تا اواخر سال ۲۰۲۳، اکسپنگ G ۶ ماهانه بیش از ۷۰۰۰ دستگاه می‌فروخت. با این حال، حجم فروش G ۶ در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دستگاه کاهش یافت؛ بنابراین، اکسپنگ در جنگ خود با مدل Y در بازار داخلی شکست‌خورده است؛ اما اکنون آن‌ها می‌خواهند در اروپا انتقام بگیرند.

اکسپنگ G ۶ اکنون در چهار کشور اروپایی نروژ، دانمارک، سوئد و هلند قابل سفارش است. سال گذشته، مقامات آن همچنین از برنامه‌های خود برای ورود به بریتانیا، آلمان و فرانسه خبر دادند.

قیمت اکسپنگ G ۶ و تسلا مدل Y در نروژ برابر است (۳۷۷۰۰ دلار آمریکا، معادل ۲ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان). با این حال، وضعیت در کشور‌های دیگر متفاوت است.

در سوئد، G ۶ سطح پایه ۵۲۹،۹۰۰ کرون (۴۹،۱۰۰ دلار) قیمت دارد. برای مقایسه، مدل Y سطح پایه از ۵۳۴۱۷۰ کرون (۴۹۵۰۰ دلار آمریکا) قیمت می‌خورد. در مورد هلند، G ۶ در این کشور ۴۲۹۹۰ یورو (۴۶۳۰۰ دلار آمریکا) قیمت دارد. در دانمارک، قیمت G ۶ از ۴۹۰۵۰ دلار آمریکا شروع می‌شود.

Xpeng G ۶ یک SUV کوپه بر اساس معماری SEPA ۲.۰ است. استایل بیرونی آن از آخرین زبان طراحی این برند پیروی می‌کند و یک کراس‌اوور سایز متوسط با ابعاد ۴۷۵۳/۱۹۲۰/۱۶۵۰ میلی متر و فاصله بین دو محور ۲۸۹۰ میلی متر شناخته می‌شود.

Xpeng G ۶ با سه گزینه پیشرانه در اروپا عرضه خواهد شد. اولین گزینه دارای یک موتور الکتریکی با قدرت ۲۵۴ اسب بخار در محور عقب است. انرژی آن توسط یک باتری ۶۶ کیلووات ساعتی (LFP) تامین می‌شود که برای ۴۳۵ کیلومتر برد (براساس WLTP) مناسب است.

نسخه دوم Xpeng G ۶ دارای یک موتور الکتریکی ۲۸۲ اسب بخاری در محور عقب است. باتری سه تایی بزرگ‌تر NMC با ظرفیت ۸۷.۵ کیلووات ساعت، برق این موتور الکتریکی را تامین می‌کند. برد WLTP آن به ۵۷۰ کیلومتر می‌رسد. تریم بالای G ۶ دارای دو موتور الکتریکی با حداکثر قدرت ترکیبی ۴۶۹ اسب بخار است. برد این نسخه ۵۵۰ کیلومتر است.

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود
  • افشاگری جدید علیه زاکانی درباره قرارداد‌های مخفی شهرداری تهران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه