Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@14:15:27 GMT

نفتکش چینی،خط‌شکن تحریم‌ نفتی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۴۶۸۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، «سی ان بی سی» گزارش داد: در بحبوحه افزایش درگیری تجاری بین چین و آمریکا، بازار نفت شاهد پرشدن نفتکش چینی با نفت خام ایران است.

سوپرنفتکش پسیفیک‌براوو که حامل نفت خام ایران به مقصد چین است، نخستین محموله نفتی پس از لغو معافیت‌های دولت ترامپ است.

جان کیلداف، تحلیلگر اگین‌کپیتال گفت: «آیا این نفتکش در چین تخلیه می‌شود؟ این اولین نقض آشکار تحریم‌هاست و اگر اتفاق بیفتد، برای ایران اهمیت زیادی دارد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزارت امورخارجه آمریکا درباره نقض تحریم‌های پسیفیک‌براوو نظری نداده؛ ولی اعلام کرده با هر کشتی نقض‌کننده تحریم‌ها برخورد می‌کند.

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت: «خزانه‌داری، شرکت‌ها و کشتی‌هایی را هدف قرار می‌دهد که با ایران تجارت کنند و مشخصاً به جامعه کشتیرانی اعلام کرده‌ایم به‌شدت تحریم‌های خود را اعمال می‌کنیم».

مقام‌های دولت آمریکا به چین، به‌ویژه هنگ‌کنگ، هشدار داده‌اند تحریم‌ها علیه ایران را نقض نکنند. این هشدار پس‌ازآن اعلام شد که یکی از نفتکش‌های چینی در اوایل می، محموله نفت ایران را بارگیری کرد.

دولت ترامپ قول داده با کمپین «حداکثر فشار» صادرات نفت ایران را صفر کند.

اخیراً بانک کانلون که تحت مالکیت شرکت ملی نفت چین است، پسیفیک‌براوو را خریده است. این بانک از نزدیک برای تسهیل تجارت بین ایران و چین کار می‌کند.

چین اعلام کرده بود از تحریم‌های آمریکا پیروی می‌کند؛ ولی اگر پسیفیک‌براوو در حال بارگیری نفت ایران و تحویل آن به چین باشد، کلاً تحریم‌ها را نقض و مذاکرات تجاری را پیچیده کرده است.

صنعت جهانی نفت حواسش به ایران و شرکای تجاری آن مثل هند و چین است و هرگونه ارسال محموله‌های نفتی را به خارج از این کشور زیرنظر دارد. ایران در ماه می سفارشی نداشته و صادرات نفت آن کُند شده است. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده هرگونه تخلف از تحریم‌ها را به‌شدت مجازات می‌کند.

پسیفیک‌براوو نخستین کشتی‌ای نیست که احتمالاً نفت ایران را به چین می‌برد. در شانزدهم می، کشتی دیگری با نام مارشال زد حدود ۱۳۰ هزار تن نفت ایران را در شهر ژوسان تخلیه و تحریم‌ها را نقض کرد. عربستان سعودی نتوانسته کاهش تولید نفت ایران را جبران کند همچنین، نتایج تحقیق رویترز نشان می‌دهد ۱۴ عضو «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک) در ماه می، روزانه ۱۷/۳۰ میلیون بشکه نفت به بازار عرضه کردند. این رقم درمقایسه‌با ماه آوریل، ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و از سال ۲۰۱۵ بی‌سابقه بوده است. با آنکه عربستان سعودی زیرفشار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، تولید نفت را افزایش داده، همچنان کمتر از میزانی تولید می‌کند که براساس توافقات اوپک مجاز است.

یکی از منابع که بر تولید نفت اوپک نظارت می‌کند، به رویترز گفت: «کاهش عرضه نفت کشورهای اوپک به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر را شاهد هستیم. در ماه جاری، افزایش عمده‌ای در عرضه رخ نداده و بسیاری از کشورها نفت کمتری عرضه کرده‌اند». وال‌استریت‌ژورنال نیز در گزارشی به‌نقل از یکی از مقام‌های آمریکایی نوشت: کشورهایی که هنوز به سقف معین‌شده آمریکا برای واردات نفت از ایران نرسیده‌اند، می‌توانند تا زمان رسیدن به سقف مدنظر به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

به‌نوشته وال‌استریت‌ژورنال، برایان هوک در گفت‌وگویی تلفنی با خبرنگاران گفت: «وقتی کشورها به سقف تعیین‌شده در مذاکرات [برای واردات نفت از ایران] رسیدند، درصورت خرید نفت از ایران، شامل تحریم خواهند شد».

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام، تحریم‌های رفع‌شده ذیل این توافق را باردیگر احیا کرده است. واشنگتن ماه نوامبر سال گذشته میلادی، هشت مشتری نفتی ایران را از تحریم‌ها معاف کرد. این معافیت‌ها در اوایل ماه می به‌پایان رسید؛ اما دولت آمریکا آن‌ها را تمدید نکرد.

دولت آمریکا هدف از تمدیدنکردن این معافیت‌ها را ادامه سیاست فشار حداکثری علیه ایران و رساندن واردات نفت این کشور به صفر اعلام کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده‌اند آمریکا قادر نخواهد بود فروش نفت ایران را به صفر برساند.

 

 

منبع: صبح نو

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۴۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

کد خبر 6097169

دیگر خبرها

  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه